22 юли 2010

Тибетска книга за живота и смъртта


Согиал Ринпоче

В този мащабен и всеобхватен труд известният учител по будистка медитация Согиал Ринпоче обединява древната мъдрост на Тибет със съвременните изследвания за живота, смъртта и същността на Вселената. С невиждан досега размах книгата хвърля светлина върху величествената представа за живота и за смъртта, която лежи в основата му. Ринпоче представя простите и в същото време могъщи техники, изграждащи сърцевината на тибетската традиция, така че всеки, независимо от своята религия или обществено положение, да може да преобрази живота си, да се подготви за смъртта и да помогне на умиращите. Пред нас е едно ясно, вдъхновяващо и детайлно въведение към медитацията, към разбирането на кармата и прераждането, на изпитанията и удовлетворението от духовния път. Това е не само шедьовър на духовността, но и наръчник, пътеводител, справочник и източник на свещено вдъхновение.

"Когато за първи път дойдох на Запад, бях шокиран от контраста между отношението към смъртта, с което аз бях закърмен, и това, което заварих. Въпреки целия си технологичен напредък западното общество не разбира истински смъртта, това, което се случва в смъртта или след нея.

Какво се надявам да постигна с тази книга? Да вдъхновя една тиха революция в начина, по който гледаме на смъртта и се грижим за умиращите, и в начина, по който гледаме на живота и се грижим за живите".

Согиал Ринпоче.

Книгата в електронен вид можете да изтеглите тук...

 .