17 ноември 2017

7 неща от живота ти, които е добре да пазиш в тайна


Успешният и щастлив живот крие своите тайни, а ти трябва да се научиш да не споделяш всичко със всички. 



Пази тайна за... 

1. Бъдещите ти планове и амбиции 

Никога не споделяй идеите си за бизнес и развитие. Никога не знаеш кой може да се промъкне и да осъществи плановете ти вместо теб. 

2. Добрите дела, които си вършил 

Доброто не се прави, за да се споделя, а за да носи щастие на този, на когото си го дарил. Най-добрите дела са безкористни. Всички знаем това. 

3. Промените, които правиш в живота си 

Не разправяй наляво и надясно, че си си намерил ново жилище, че имаш нова кола, че си превъзмогнал страх или ти се е сбъднала мечта. Хората могат да бъдат много завистливи. 

4. Любовния ти живот 

Нито дума! Най-неприкосновеното нещо, което е истинско, само когато е споделено с любимия човек. Не разтръбявай наляво и надясно колко си щастлив и влюбен. Злобата е погубвала не една и две връзки.

5. Каква ти е заплатата 

Това е тайна, която засяга само теб и най-близките ти хора. Няма нужда да споделяш на всеки приятел колко пари ти дават или колко спестявания си натрупа. Колкото по-малко знаят, толкова по-добре.

6. Личните ти проблеми 

Тема ТАБУ! Българинът има особено влечение към това да разправя личния си живот на всеки. Това е изключително грешно и хората помнят най-много лошите неща и клюките. Те винаги ще те свързват с това, което си им споделил. 

7. Минали лоши случки 

Никой не би трябвало да съди за теб по миналото ти. Остави всичко там и продължи напред. Не разказвай неволите си от миналото, това засяга само теб.

И едно, като бонус:

8. Духовните ти търсения 

Не споделяй своите мисли за Бог, Вселената, живота и смъртта. Това е само твое тълкуване, а не обективна истина и рискуваш да изглеждаш снизходителен към другите, когато се опитваш да ги убедиш, че ти си прав, а те грешат. Само в много редки случаи някой ще се възползва от твоите идеи по тези въпроси.




 .